torstai 19. tammikuuta 2012

kolmas kerta

Koirat pääsivät kokeilemaan pussiin sukeltamista. Osalle pussi olikin ihan tuttu juttu, mutta melkein kaikille vielä helpotettiin pussin suorittamista nostamalla pussin liepeestä valoa putken päähän. :)

Kuten luvattua, tänään harjoiteltiin myös sylikäännöstä eli sylkkäriä. Koira pitäisi saada "nenästä vetämällä" tulemaan ohjaajaa kohti ja sitten tekemään sylissä 180 asteen käännöksen ohjaavan käden puolelle. On muuten yllättävän vaikeaa muuttaa sanallisiksi ohjeiksi se, mitä itse kädellään silloin tekee, kun koiran ohjaa sylkkäriin. Käsi vaan tekee jotain, ja koira kääntyy. Mutta treeniä, tytöt. Treeniä! Sillä se on tähänkin käteen se sylkkäri tullut. ;)

Eli tässä tämän viikon läksy: koira seuraa namia natustaen ohjaavaa kättä. Mutkia, käännöksiä, namikäden vaihtoja vauhdissa (eli nami vaihtuu kädestä toiseen ja koira samalla napostelee ja liikkuu käden vaihdosta huolimatta).

Putkeen lähettämistä harjoiteltiin "vanhana" juttuna. Pepillä ja Viivillä kierrokset nousevat kaakkoon putkella helposti, jolloin keskittyminen siihen putken suorittamiseen meinaa mennä harakoille. ;)
-> istumiskäsky tai muu rauhoittava juttu ennen putki-käskyä
-> koira käsketään putkeen vasta, kun sillä on kykyä ottaa käsky vastaan

Taran kanssa kokeiltiin putken jälkeen suunnan kääntämistä eli palkka ei tulekaan aina putken suulta suoraan eteenpäin. Tara kääntyikin hienosti 180 astetta takaisin tulosuuntaan palkkapallon perään.

Ledi teki putki-hyppy -irtoamista ja viime kerrasta vauhtia tuli huimasti lisää ja kiinnostusta namialustaa kohtaan löytyi, jolloin putki-hyppy ja hyppy-putki -irtoamistreenit sujuivat ongelmitta. :)

Ensi kerralla jatketaan namikäden seuraamisen harjoittelua - ja se sujuukin varmasti tosi hienosti, koska kaikki ryhmäläiset treenaavat sitä ihan villisti koko viikon. :D Yhdistetään mahdollisesti sylkkäri tai valssi eteenlähettämisharjoitukseen. Lisäksi palataan harjoittelemaan takaakiertoa.

1 kommentti:

  1. Sylkkäriä treenattu ja musta menee ihan kohtuullisesti myös oikealta :) Myös KePon sisko on treenannut ja Viivi toimii hyvin senkin kanssa! Myös juoksuinen Jade on saanut harjoitella ja sekin on mennyt hienosti!

    VastaaPoista