keskiviikko 23. toukokuuta 2012

23.5.2012

Tänään tehtiin jälleen eteen irtoamista,  mutta niin, että hypyt olivat hieman vinossa toisiinsa nähden. Tämä sujuu pennuilta jo tosi hienosti. Kaikilla vauhtia todellakin riittää.

Cirneco uskalsi tänään jopa jo hieman leikkiä kanssani, mikä on huima parannus viime kertaan, jolloin vasta tutustuttiin koiran kanssa ja leikkimisen ajatteleminenkin oli aika hurjaa. :) Kuitenkin irtoaminen kaukana olevalle lelulle oli vielä liian vaikeaa. Namille irtoaa kyllä helposti ja vauhdikkaasti. Ohjaaja haluaisi pitää myös lelun palkkauksessa mukana. Se onkin varmasti fiksua, sillä koira kyllä repii ja taistelee ohjaajansa kanssa.

Collielle kouluttajan kanssa leikkiminen ei ole tuttua - tai sitten en osaa leikittää oikein. Collie mieluummin vain suukottelisi kouluttajaa. :D Oman ohjaajansa kanssa kyllä repii lelua ja ärrää ja murraa ja taistelee. Tänään keskittyminen oli vähän hakusessa.

Musta villakoira pystyi tänään taas uusiin ja hallitumpiin suorituksiin viime viikkoon nähden. Se on paremmin hallinnassa ja haluaa tehdä omistajansa kanssa hommia. Se menee ohjaajan luokse oikein suoritetun treenin jälkeen ja suostuu kiinni otettavaksi. Enää ei tarvita edes hihnaa. Piski tulee ihan täysillä ja irtoaa ohjaajastaan ihan huoletta vaikka kuinka kauas. Rauhoittumistreeniä tarvitaan edelleen, mutta koira pystyi jo erittäin hyvin istumaan lähtöpaikalle, kun treenattiin pelkkää istumista. Istuessa ei kestä vielä sitä, että ohjaaja poistuisi lähistöltä.

Portugeesi irtoaa tosi hyvin ja sen kanssa yritetään saada jo katsetta käännettyä kohti hyppysuoraa. Palkkautuu aivan todella hyvin leluista ja on innokas tekemään. Pysyy istumassa lähtöpaikalla jo huimasti paremmin kuin pari viikkoa sitten. Irtoaa hyvin ja kestää mainiosti sen, että ohjaaja juoksee rinnalla. Reagoi nopeasti ohjaajan rintamasuunnan muutoksiin. (Eli tuli hypystä ohi, kun ohjaaja käänsi omaa juoksulinjaansa.:)

Pepin lähtörituaalit ovat myös parantuneet kovasti. Ensin on saatava juosta muutama suoritus, että pahimmat höyryt on purettu, mutta sen jälkeen pystyy istumaan lähtöön ja pysyy siellä jo tosi hyvin. Jos sattuu karkaamaan, palaa hallitusti takaisin eikä jatka sinkoilua. Yritettiin saada katse käännettyä kohti esteitä, mutta hämmentyi vielä toistaiseksi tästä, eikä oikein tiennyt, että onko lupa mennä vai ei. Jatketaan siis tätä treeniä. :)
-------------------------

Takaakiertotreeni
Cirneco on tehnyt aiemminkin. Ei tänään oikein pystynyt keskittymään, joten onnistuneita toistoja ei saatu kovin montaa. Tämä menee sivutreenipisteeksi ensi viikolla.

Collielle ihan uusi juttu. Tehtiin lelupalkan kanssa ja collie tekikin onnistuneita suorituksia. Ikävä kyllä lelupalkkaaminen on toistaiseksi hankalaa, sillä se ei palkkaudu minun tai apukoutsin kanssa leikkimisestä.

Musta villakoira teki namialustalle irtoamista muurin tolpan ympäri ja se toimi todella hyvin. Saatiin lukuisia onnistuneita suorituksia ja siirrettyä namialusta reilusti pois näkyvistä.

Portugeesi kiertää hienosti takaa, jos ohjaaja saattaa ihan siivekkeelle asti. Koiralla on kuitenkin niin paljon vauhtia, että irtoavampaa takaakiertoa lienee pakko harjoitella. ;) Jatkossa otetaan namialustalla samaa treeniä.

Peppi tekee takaakiertoa, kunhan jaksaa keskittyä. Tarvitsee vielä saattoa lähelle siivekettä.

------------------------------
Sivupisteenä pennut treenasivat hyppyesteen eteen istumaan rauhoittumista.

------------------------------
Hyppysuora + mutkaputki
Peppi, cirneco ja portugeesi pystyivät tekemään kolmen hypyn ja mutkaputken yhdistelmää, kunhan ohjaajat vain muistivat antaa putkikäskyn ajoissa ja eivät rynnineet liian ajoissa putkelle vaan liike jatkui eteenpäin, kun koira meni putkeen.

Musta villakoira teki kolmen hypyn ja suoran putken yhdistelmää ja se toimikin hyvin, kunhan ensin oltiin otettu pelkkä putki ja sitten hyppy-putki ja putken päässä oli apukoutsi palkkaamassa.

Colliella oli keskittyminen sen verran vähissä, että putken suorittaminen hyppyjen jälkeen ei onnistunut, joten tehtiin lopuksi pari toistoa pelkkää putkea ja lopetettiin siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti