keskiviikko 9. toukokuuta 2012

pentutreenien osa 1 ja 2

Ryhmässä on viisi pentua, joista osa on pentuja vain lainausmerkeissä. :) Eli ikähaitari vaihtelee puolesta vuodesta yli vuoteen. Tästä syystä ja myös koirien erilaisista agilitytaustoista johtuen ensimmäisellä kerralla tehtiin vähän testimielessä juttuja.

Ensin koirat tekivät istumisesta namialustalle irtoamista niin, että aluksi ylitettiin vain yksi hyppy. Sitten kaksi ja lopulta kolme. Kolme koirista tekee speed bumpeilla ja kaksi hyppää jo matalien rimojen yli. Paikalla istuminen oli ryhmän collieta lukuunottamatta kaikille haastavaa. Eteen irtoaminen sitä vastoin sujui ihan hienosti kaikilta.

Putki oli tuttu kaikille. Musta villakoiraneiti meni myös putkeen, vaikka se oli ennakoitu koiralle vaikeaksi ja hivenen pelottavaksi.

------------

Tänään toisella kerralla tehtiin taas kolmen hypyn yli eteen irtoamista.
Colliella tavoitellaan sitä, että katse kääntyy kohti edessä olevia hyppyjä.
Malin kanssa täytynee ryhtyä katsomaan hyppytekniikkatreeniä, sillä sen hyppytapa on jotenkin erikoinen. Se vetää takajalat alleen ja ponnistaa aika epätarkasti.
Peppi malttoi lopulta istua mainiosti, kunhan oli ensin saanut pari kertaa juosta eteenirtoamistreenin ja palkkautua isosta riepumajavasta. Majava oli IHAN super.
Musta villakoira kiihtyy treeneistä niin hurjasti, että sitä on hankalaa saada kiinni. Onneksi keksittiin, että hihnaan tuleminen on koiralle ihan tuttu juttu ja se tottelee tätä tapahtumaa kuuliaisesti. Niinpä koira aletaan ottaa treenien välissä hihnaan, ettei se saa rallatella kentällä holtittomasti.
Portugeesin tavoitteena on katsoa eteenpäin kohti esteitä ja ohjaaja lisää häiriötä lähtemällä yhtä aikaa liikkeelle koiran kanssa.

Paikalla istumista voi jatkossa odottaa Pepiltä, portugeesilta ja collielta. Malille ja mustalle istuminen esteen eteen on toistaiseksi vielä liian haastava tehtävä.

Uutena esteenä käytiin läpi pussin suorittaminen. Itse asiassa este ei ollut uusi kenellekään, joten lähinnä palauteltiin mieleen, miten tässä uudessa ympäristössä ja uusien äänten, hajujen ja koirakavereiden läsnäollessakin voi tehdä pussin. Ja se sujuikin erinomaisesti. Kaikille koirille raotettiin ensin pussin suuta. Mali ja portugeesi tekivät ihan kiinni olevaa pussia. Muille raotettiin pussia vielä ihan hivenen.

Lopuksi juostiin suoran putken läpi repimään lelua. Kaikki koirat palkkautuvat mahtavasti lelusta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti