torstai 17. toukokuuta 2012

kolmas kerta pentukurssia

Tämän päivän teemana oli hyppyjen ja putken yhdistäminen ja putken "lukeminen" osana eteen juoksemista.

Ensin tehtiin pelkkää suoraa putkea, sitten hyppy-putki -yhdistelmää ja osan kanssa lopulta hyppy-hyppy-putki-hyppy -pätkää.

Pepille treeni oli niin tuttu, että se juoksi vähääkään epäröimättä tukka hulmuten koko pätkän, vaikka ohjaaja jäi paikoilleen lähtöön.

Toinen villakoira teki putkea ensin niin, että minä pidin koiraa ja ohjaaja kutsui. Vaihdettiin parin toiston jälkeen niin, että minä menin kutsumaan ja ohjaaja lähetti. Vähitellen homma alkoi sujua paremmin ja paremmin ja lopulta päästiin siihen, että villakoira teki hyppy-putki -yhdistelmää! Mahtavaa.

Lisäksi tämän koiran kanssa näkee huiman parannuksen jo nyt siihen, miten se on oppinut tekemään hommia ohjaajansa kanssa. On löytynyt hyvä rutiini siihen, miten vauhdikkaan ja erittäin vilkkaan koiran saa luokse lelulla palkkaamisen jälkeen. Ensimmäiset kerrat koira rallasi ympäri eikä antanut kiinni - eikä ollut kovin kiinnostunut ohjaajasta, kun juokseminen on niin kivaa. Nyt koira tulee ohjaajan luokse istumaan, kun ohjaaja päättää, että on aika lopettaa leikkiminen. Ja ratkaisu oli se, että koira pistetään hihnaan aina treenin jälkeen. Hihnaan laittaminen on koiralle selvästi niin tuttu rutiini (ja ohjaajalle myös), että koira tulee luokse, istuu alas ja panta laitetaan kaulaan. :) Mainiota mainiota! :) :) Helpottaa varmasti ohjaajan stressiä vilkkaan koiran kanssa, kun tietää, että koiran saa niin halutessaan myös luokse ja kiinni.

Malilla oli aluksi taas kierrokset kympissä - tai yli. Silmät pyörivät päässä ja keskittyminen oli lähes mahdotonta. Putkeen osuminen oli ensin sattuman kauppaa, mutta onneksi koirasta kyllä näki heti, kun järki alkoi laskeutua aivoon. ;) Muutaman toiston jälkeen koira sai itsensä koottua ja homma alkoi sujua. Hyppy-hyppy-putki toimi hienosti, kunhan koira keskittyi. Lähtö on haaste, koska koiran kierrokset nousevat pelkästä hyppyjen ja putkien näkemisestä eikä se millään malttaisi pysyä paikoillaan. Vauhtia riittää.

Ryhmän uusi jäsen cirneco teki ensin pelkkää putkea. Koira osaa putkikäskyn hienosti, mutta väisti minua eikä aluksi halunnut alkuunkaan leikkiä lelulla kanssani. Ohjaajan kanssa leikki kyllä ja todennäköisesti koira alkaa leikkiä apupalkkaajankin kanssa, kunhan tutustutaan. Tunnin loppupuolella koira jo ottikin muutaman leikkiloikan lelun perään, jolla innostin leikkimään. :) Koira pystyi tekemään hyppy-hyppy-putki -yhdistelmää, mutta ennen putkea ohjaaja oli koiran vauhdista johtuen jo jäljessä, joten koira kääntyi katsomaan ohjaajaa ja meinasi mennä putken ohi.  Koira on siis vielä tosi kiinni omistajassaan ja kaipaa tukea esteiden välillä. Eteen lähettämistä täytyy harjoitella paljon lisää, että koira oppii itsekin katsomaan edessä olevia esteitä. :)

Mainio ryhmä ja hauskaa nähdä, miten nopeasti koirat oppivat tiettyjä rutiineja ja treenejä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti