torstai 2. helmikuuta 2012

5. treenikerta

Tänään paikalla olivat Tara, Viivi, Noki, Neo ja Nuno ja Jassu. Eli Ledi ja Peppi viettivät torstai-iltaa muissa maisemissa.

Tara ja Viivi pääsivät ensimmäistä kertaa tutustumaan siivekkeisiin, joihin oli laitettu rima. Kumpaakaan rima ei häirinnyt millään tapaa eikä se saanut kumpaakaan tekemään mitään ylikorostuneita loikkia. :) Tehtiin myös takaakiertotreeniä riman kanssa.

Viivi säikähti lattiassa olevaa kumisevaa luukkua, joten sen konseptit menivät hieman sekaisin. Onneksi se kuitenkin pystyi syömään namialustalta namia aina omalla vuorollaan, joten täysi lukkotila vältettiin kuitenkin. :)

Taran kanssa aloitettiin kontaktitreeni. Tara oli oikea älykkö asian suhteen. :O Se kiipesi minipöytään nojaamaan laitetulle puomin alastulolle ja marssi sen päähän 2on2off-asentoon kerta toisensa jälkeen kuin olisi tehnyt treeniä tuhannesti aiemminkin. Anun ei tarvinnut houkutella Taraa puomille, kunhan vaan näytti, että "tässä tää ois".

Ensimmäiset pari kertaa kontaktin alastulolla oli namialusta, mutta otin sen pois, kun Tara ei näyttänyt sitä tarvitsevan. Eikä tarvinnutkaan.

Päästiinpä jopa siihenkin asti, että kun vaihdoin puomin alastulon toiselle puolelle ja treeni selvästi näytti Taralle jotenkin tutulta mutta silti jotenkin vieraalta, niin Tara pysähtyi puomin puoliväliin ja sen aivojen raksutus suorastaan kaikui seinissä. Tara tarjosi maahan menoa ja minun tuijottamistani ja nosteli tassujaan puomille ja siitä pois. "Jotenkin se liittyi tähän hitsin puomiin, mistä sitä namia sai. Kun vaan muistaisi, että miten!" Saatiin tosi monta onnistunutta suoritusta ja tosi monta onnistunutta vapautusta. Lisää samanlaista treeniä, niin saadaan Tarasta oikea kontaktikuningatar. :)

Kontaktitreenissä mielestäni tärkeimmät jutut:
1) Koiraa EI auteta. Ei sanallisesti eikä etenkään liikkeellä. Koira keksii kyllä itse, miten siihen 2on2off-paikalle mennään, kun vaan malttaa odottaa.

2) Omistaja: liikkuu suorituksen aikana hitaasti/nopeasti, ei liiku, on vasemmalla, oikealla, takana, edessä... Eli omistaja tekee mahdollisimman paljon kaikkea sellaista, mitä voisi "oikeastikin" tehdä kontaktin suorittamisen aikana.

3) Vapautus tapahtuu vasta käskystä! Käskysanaan EI liitetä mitään käden liikettä vaan mielellään vapautuskäsky annetaan täysin eleettömästi mutta aina samalla äänensävyllä.

Vähitellen palkan saadakseen koiran täytyy malttaa seistä kontaktilla oikeassa paikassa puoli sekuntia ennen kuin se saa palkan. Sitten sekunti. Sitten kolme. Jne jne.


Ensi kerralla jatketaan kontaktitreeniä. Tehdään myös hyppysuoraa niin, että omistaja juoksee koiran mukana.

1 kommentti:

  1. Ens kerralle siis shortsit ja t-paita päälle, jos kerran juoksemaan joutuu :D

    VastaaPoista