torstai 9. helmikuuta 2012

6, treenikerta

Aloitettiin tutusti putkeen juoksemisella.

Tara, Viivi ja Peppi tekivät suoraa putkea ja Ledi J:n mallista putkea. Kaikilta homma sujui oikein mainiosti. Jatkossa Taran kanssa aletaan tehdä sitä, että ohjaaja juoksee mukaan ja jatkaa ohjaamista putken jälkeen. Viivin ja Pepin kanssa vahvistetaan putkeen irtoamista. Ledin kanssa harjoitellaan kääntymistä putkea ennen ja putken jälkeen sekä eteen irtoamista putki-hyppy -suorien avulla.

Sen jälkeen ryhdyttiin treenailemaan puomin alastuloa. Alastulo nojasi minipöytään ja koirat tassuttelivat alastuloa pitkin syömään nameja maasta minun tarjoilemanani. Ohjaajien tehtävä oli lähinnä antaa vapautuskäsky. :) Kaikki koirat kiipesivät tosi rohkeasti puomille. Viivi ja Peppi olivat puomilla ensimmäistä kertaa ja kumpikin malttoi - omilla persoonallisillaan tavoillaan tietysti :D - tulla ihan oikeaan paikkaan ja mikä tärkeintä, pysyä siinä nameja syömässä. :) Samaa jatketaan tulevina viikkoinakin ja olen ihan varma, että niin Peppi kuin Viivikin keksivät hyvin nopeasti, että etutassut maassa ja takajalat puomilla on makoisaa seisoskella.

Ledille oli puomi jo tuttu ja se marssi kuin vanha tekijä kohti alastuloa. Otettiin namialusta pois ja hyvin reaggae-tukka tuli 2on2off-paikalle ilman sitäkin. :) Jatkossa myöhästytetään namipalkan antamista enemmän ja enemmän, jolloin tukkajumala tulee lopulta täysin omatoimisesti itse oikealle paikalle, pysyy siinä ja saa vasta sitten palkan.

Taran kanssa tehtiin tänään puomia toista kertaa. Tara tarjosi puomille kiipeämistä välittömästi, teki U-käännöksen ja asteli 2on2off-paikkaan. Ihme otus. :O Anu seisoskeli sivummalla ja antoi vapautuskäskyjä. Vapauduttuaan Tara palasi puomille ja tuli oikeaan paikkaan palkattavaksi. Testattiin myös, miten Tara reagoi, jos minä olenkin ihan hieman kauempana puomin alastulosta ja seison, enkä olekaan kyykyssä tai polvillani kuten aikaisemmin. Tara tuli puomia pitkin minua kohti, astui kaikilla neljällä tassulla puomin läpi ja istui tuijottamaan. Odotettiin. Taraa alkoi epäilyttää, että "nyt tässä ei kai kaikki mene ihan oikein", joten se palasi puomille ja istui sinne tuijottamaan. Kun siitäkään ei saanut palkkaa, se asteli lopulta oikealle paikalle, sai kehut ja nameja. Toistettiin sama uudestaan ja tällä kertaa oikea paikka löytyikin nopeasti. Ja ilman mitään Anun tai minun avustuksia. Cool!

Vähitellen aletaan kaikkien kanssa pitkittää sitä, miten kauan oikealla paikalla pitää seistä ennen kuin siitä saa palkan. Lisäksi palkkaaja ottaa etäisyyttä oikeaan paikkaan vähä vähältä.

Puomin jälkeen testattiin flatworkia eli ohjaajat houkuttelivat piskit seuraamaan kättä. Treeni oli haastava niin ohjaajille kuin koirillekin, mutta valon syttymisen koirien silmissä näki, kun ne keskittyivät ohjaajaan ja käden seuraamiseen. :)

Lopuksi kerrattiin vielä puomin alastuloa ja putkea.

Huisin hauskat treenit! :)

Ensi kerralla harjoitellaan Aikuisten Oikeesti sitä paikalla pysymistä. Eli tikotiko ja tokotoko, naiset. Läksynä harjoitella paikalla pysymistä ja käden seuraamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti