torstai 5. huhtikuuta 2012

14. kerta

Tänään harjoiteltiin ohjauskuvioiden kanssa puuhaamista, lähtötilannetta ja käytiin pikaisesti läpi 2x2-keppimetodin alkeita.

Käytettiin valssin ja persjätön harjoittelussa alla olevaa "pohjapiirustusta". Anu ja Tara tekivät kuvassa olevaa valssitreeniä ja samaa harjoitusta peilikuvana. Peppi harjoitteli esteiden 1 ja 2 avulla lähtötilanteeseen pysähtymistä ja lähtöluvan saamista. Petra ja Ledi harjoittelivat persjättöä siten, että Ledi teki esteet 1-2 ja sitten merkkaamattoman hypyn ja lopuksi hypyn 3. Persjättö tehtiin ennen viimeistä hyppyä.

Tehtiin Ledin kanssa ensin niin, että Petra kutsui valssaamalla Ledin kolmannesta hypystä yli. Tehtiin muutamia toistoja, jotta Ledille tuli selväksi, mitkä esteet on tarkoitus tehdä ja mistä suunnasta. Näin päästiin helpommin harjoittelemaan persjättöä (eli sokkaria ja mitä niitä nimiä nyt on..), kun piski tietää mihin mennään ja ohjaaja saa rauhassa keskittyä harjoittelemaan uutta ohjauskuviota. Lopulta persjättö sujuikin vallan mainiosti. :)

Taran kanssa aloitettiin treeni niin, että vietiin namialusta kakkoshypyn taakse. Näin Anu sai lisäaikaa keskittyä valssaamiseen ja Tara sai lisävarmistusta sille, että kakkoshyppykin on tarkoitus suorittaa. Välillä tehtiin namin kanssa ja välillä ilman namia. Tara säikähti jossain kohtaa jotain (ehkä hypyn rimaa, kun pallo vieri riman ali ja olisiko otsa kopsahtanut rimaan?), minkä jälkeen hypyn suorittaminen oli niin jännää, että oli kivempaa ja turvallisempaa kiertää hyppy. Pallopalkka on kuitenkin niiiin kiva, että Tara suoritti lopuksi hyppyjä taas ihan hyvällä mielellä. :)Peppi puolestaan harjoitteli lähtötilanteessa paikallaan istumista. Ensin käytiin lievää tahtojen taistoa, kun Peppi olisi "vaan ihan varmasti ja todellakin oikeesti jätkät nyt hei" rynnännyt suoraan namialustalle ilman lupaa tai istumista. Vähitellen homma alkoi kuitenkin sujua ja lopulta Miia sai horjutettua Pepin uskoa omine lupineen lähtemiseen niin paljon, että Peppi korkeintaan nytkähteli paikallaan tai nousi seisomaan, mutta ei lähtenyt juoksemaan! Hieno Peppi! Tämä rutiini otetaan nyt tavaksi, koska selvästi Peppi pystyy istumaan paikallaan - se ei vaan ole siihen vielä tottunut. :)

Ensi kerralla ehkä saadaan Maija pitämään tietävämpää ja taitavampaa opastusta 2x2 -metodista. Lisäksi kontakteja ja putkia - jos ehditään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti