torstai 19. huhtikuuta 2012

tokavika kerta

Tänään paikalla köhkeröistä olivat Viivi, Peppi ja Tara.

Päivän tavoitteena oli vähän lisätä haastetta tekemiseen pidentämällä suoritusta. Tähän asti on tehty kai maksimissaan neljän esteen pituisia juttuja. Tällä kertaa koirat ja ohjaajat haastettiin juoksemaan suoralinjainen kuuden esteen rata. :)

Ensin tehtiin kaikkien koirien kanssa radan alkupään kolmea estettä. Jokainen koira pystyi omalla vuorollaan tekemään tuon pätkän suhteellisen vaivattomasti. Toisella kierroksella treeni aloitettiin putkesta (3) ja jatkettiin sitten kohti kuutosputkea. Tämäkin sujui mainiosti, joten lopulta yhdistettiin alkupää ja loppupää. Peppi sai koottua radan esteistä 2-5, Viivi esteistä 1-5 ja Tara esteistä 1-6. Omistajat pääsivät tänään tosiaankin juoksemaan. :D


Kylläpä oli mahtavaa huomata, miten paljon koirat ovat oppineet. Ne tekivät hommia parhaansa mukaan, vaikka hyvin tiesivät, että palkka on minulla odottamassa ja minä seisoin ensin putken 3 takana ja jälkimmäisen osan treenissä hypyn 5 takana. Työmoraali on kasvanut kovasti! Enää ei kurvata suorinta reittiä palkalle, vaan tehdään hommia ja vasta sitten syöksytään palkalle.

Ratatreenin jälkeen tehtiin "kokonaista" puomia siten, että ylösmeno nojasi minipöytää vasten ja alastulo oli pöydän vastakkaisella puolella. Tara keksi nopeasti, mikä jutun juoni on. Ainoa haaste oli se, että Tarasta oli selvästi vähän pöljää mennä puomin alkupäästä asti koko homma, kun yhtä hyvin voisi saada namia tekemällä pelkkää alastuloa. :D Käytiin hetkittäin melkoista tahtojen taistoa, että Tara suostui lähtemään puomin alkupäähän asti hommia tekemään.

Peppi ja Viivi olivat astetta mielikuvitusrikkaampia ja meinasivat eksyä puomin "ruotsalaiseen labyrinttiin". Kuka halvattu sieltä löytää oikeaa reittiä pitkin palkkanameille, kun on niin monta vaihtoehtoa, mihin voi juosta.. ;) Saatiin sentään pienillä vihjeillä helpotettua tytöille tätä siksaksokkeloa ja lopulta kummatkin löysivät ylösmenolta aina alastulolle asti.

Viimeisellä kerralla voitaisiin palata harjoittelemaan sivuttaista irtoamista, sillä siinä riittää haastetta jokaiselle köhkeröiskoiralle. Mitä paremmin koira irtoaa sivusuunnassa tekemään esteitä, sitä vähemmän ohjaajan täytyy pakon sanelemana ehtiä juoksemaan ja saattamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti