sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

11. kerta

Vauhtiympyrän alkeet

Harjoitellaan ensin hyppy-hyppy-putki -irtoamista. Sen jälkeen käännetään putkea mutkalle ja tehdään sama harjoitus. Pyritään vähitellen kääntämään putki U-mutkalle, jolloin ollaan saatu kasattua kokoon vauhtiympyrän puolikas. Jos tämä sujuu, lisätään putken jälkeenkin vielä hyppy/kaksi hyppyä.

Kontaktitreeni jatkuu puomin alastulolla.

Uutena esteenä rengas - jos ehditään. :)

Rengasta opetetaan seuraavalla tavalla:
1) Koira jätetään istumaan renkaan toiselle puolelle mahdollisimman suorassa linjassa(!!) rengasta kohti. Koira jätetään suhteellisen lähelle rengasta, jolloin ohi juoksemisen todennäköisyys vähenee.
2) Ohjaaja menee renkaan vastakkaiselle puolelle kutsumaan koiraa (ja varoo peittämästä läpi hypättävän osan! :)
3) Koira kutsutaan, kun koiraan on katsekontakti renkaan läpi.

Tärkeää on, ettei ohjaaja siis seiso tukkimassa rengasta, vaan koiralle on hyvin tilaa hypätä renkaasta läpi. Toinen tärkeä asia on se, että koiraan on katsekontakti renkaan läpi, ei renkaan sivuilla olevista aukoista.

Pyritään siihen, ettei koira suorittaisi rengasta missään vaiheessa (ei edes vapaana hölkkäillessään) renkaan tukiosien välistä! :) Yritetään myös olla koiralle reiluja ja pidetään treeni niin helppona, että se saa pelkkiä onnistuneita suorituksia. -> Koira kutsutaan renkaasta läpi vasta, kun suorituksen kumpikin osapuoli on keskittynyt tehtävään. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti