torstai 22. maaliskuuta 2012

12. kerta

Tänään tehtiin ensin hyppysuoraa ja hyppy-hyppy-putki -suoraa niin, että ohjaajat juoksivat koirien mukana. Tehdyn perusteella treenattavaksi tulee mutkaputki, paikallaan istuminen ja pidemmän matkan päähän irtoaminen. (Jokainen saa tutkiskella sisintään, että mikä noista olisi se Oma Haaste! ;)

Ensi kerralla tehdään siis mutkaputkea ja putkikulmia. Toisin sanoen koiraa opetetaan hakeutumaan putkeen, vaikkei sen suu ammottaisikaan suoraan edessä. :)

Voitaisiin myös yrittää muistaa tehdä sivutreeniksi hyppysuoraa, jossa voisi käydä treenaamassa juoksemista tämän viikon treenin tapaan.

Tehtiin myös kontakteja pitkästä aikaa.

Tara on selvästi oppinut erään asian, jota en siinä treenatessa osannut muotoilla ajatukseksi, mutta joka muotoutui kotimatkalla Miian kanssa jutellessa. Tara on oppinut, että aksakentällä tehdään asioita, kun niihin on saatu käsky. Kontaktitreenissä sen huomasi erinomaisesti! :D Tara kiipesi puomin alastulolle ja jäi sitten nököttämään sinne. Hetki meni itselläkin pohtiessa, että mitä hitsiä. Onneksi tuli mieleen, että Taraa voisi auttaa, jos sille antaa luvan tehdä. Tara on niin hitsin kuuliainen otus, että se tosiaan tarvitsee luvan tekemiselle.

Ei sillä ollutkaan sitten mitään väliä, ettei käskysana ollut alkuunkaan tuttu. Kunhan vaan tuli käskyn kuuloinen sana, niin Tara ymmärsi, että nyt saa tehdä sen, mitä kontaktilla pitää tehdä. :D Hieno piski! Tara kesti jo tosi hienosti sitä, etten syöttänyt koko ajan namia, vaan välillä piti malttaa odottaa paikallaan. Lisäksi Tara hakeutuu todella omatoimisesti oikeaan paikkaan.

Viivin haasteena oli saada peppu oikeaan suuntaan. Homma helpottuu, kun Terhi raaaa-aaauhoittuu ja toimii kovilla intokierroksilla hyrräävän Virpin vastavoimana. :) Viivi saatiin kuitenkin oikeaan asentoon syömään nameja. Viivistä muuten tänään huomasi, että se on todellakin tajunnut jotain olennaista treenaamisesta. Se ei enää tee kunniakierroksia (tästä huomiosta kunnia menee Miialle) vaan hakeutuu joko minun tai Terhin luokse. Lisäksi sen käytös hyppysuoran viimeisissä suorituksissa osoitti, että jotain on naksahtanut kohdilleen. :) Viivi tuijotti eteenpäin ja sillä oli selvä visio siitä, mitä sen on tarkoitus tehdä. :)

Peppi oli myös kontaktitreenitauon aikana ymmärtänyt jotakin erittäin olennaista. Peppi tarjosi paikalla istumista tai pysähtymistä ylipäätään, kun ei heti keksinyt, että miksi ensin suorituksesta sai namia ja sitten toisella kerralla ei saanutkaan. Peppi tarjosi myös kontaktille istumaan jäämistä, mutta fiksuna likkana astui askelen eteenpäin, kun namia ei kyseisestä toiminnasta tullutkaan. Lisäksi Peppi malttoi pysyä oikealla paikalla, vaikka en enää syöttänytkään nameja tauotta, vaan välillä piti malttaa odottaa hetki seuraavaa palkkanamia. :)

Ensi kerralla siis mutkaputkea, kontakteja ja omatoimitreeninä hyppysuoraa.

Ja läksynä paikalla istuminen ja yhdessä juoksentelu. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti