torstai 29. maaliskuuta 2012

13. kerta: putkea ja kontakteja

Tänään palattiin perusasioiden äärelle. :)

PUTKI
Viivi irtoaa niin suoraan kuin mutkaputkeenkin erittäin hienosti. Ja erittäin hyvän matkankin päästä. Ainoastaan silloin, kun Viivin keskittyminen herpaantuu tai kuppi kips kaps kopsahtaa nurin, on Viivin vaikeaa löytää putkea. Myös putkikulmia pystyttiin vaikeuttamaan, ja Viivi meni siitä huolimatta varsin mainiosti juuri sinne mihin pitkin. :) Hyvä Viivi!

Peppi teki myös hienosti niin suoraa kuin mutkaputkeakin. Ensin kierrokset meinasivat olla sen verran tapissa, että olisi ollut kivaa vaan pomppia Miiaa päin. Mutta kun vähän saatiin pääkoppaa haltuun, niin johan alkoi Pepilläkin suuntautua liike putkeen. Putkikulmat sujuvat mainiosti. Vielä kun saadaan lisää etäisyyttä putkeen, niin ollaan tosi pitkällä.

Taran keskittymistä meinasi ensin häiritä paikalla vierailemassa ollut paparazzi. Inhottava vieras ukko hääräsi siellä täällä ja osoitteli kamerallaan. YÄK! Mutta kyllä sekin sitten unohtui. Tara on astetta fiksumpi likka, joten se on keksinyt, ettei mutkaputkeen ole mitään älyä mennä yhden kerran jälkeen, koska siinä kerralla heti huomaa, että palkalle suorin reitti ei kuljekaan putken kautta vaan putken ohi! Miksi ihmeessä siis menisi putkeen, jos voi juosta mutkan ohi suorinta reittiä palkalle?! Fiksua. Mutta me olemme VIELÄ fiksumpia. ;) Ruvetaan siis jatkossa tekemään niin, että aluksi joka toinen kerta putki on mutkalla ja sen jälkeen palautetaan se heti suoraksi. Ja vähitellen tehdään pari mutkaputkea peräkkäin ja sitten väliin suora putki. Eiköhän saada Neiti Fiksun päähän taottua, että sinne putkeen mennään, oli se suorin reitti tai ei.

Ledi teki poispäinkäännöksiä hyppy-putki -esteillä. Aluksi Ledille oli hankalaa kääntyä ohjaajasta poispäin ja putkikulmakin oli erittäin haastava. Helpotettiin ensin putkikulmaa, että saatiin Ledi nätisti putkeen. Sen jälkeen vaikeutettiin putkikulmaa vähitellen. Alkoi sujua ja viimeinen suoritus olikin sitten tosi notkea. :) U-putki sellaisenaan ei aiheuta Ledille mitään pulmia.

KONTAKTIT
Viivin kanssa aloitettiin uudella harjoitustavalla puomin alastulo. Houkuteltiin Viivi ensin minipöydälle - jota vasten puomin alastulo oli nostettu nojaamaan - ja houkuttelin Viivin ensin syömään namia jalkojeni välistä, kun istuin puomin alastulolla. Vähitellen siirryin kauemmas ja kauemmas alastulolla ja Viivi seurasi perässä. Lopulta oltiin tehty tälläisiä toistoja niin monta kertaa, että minä pystyin jäämään puomin päähän, Viivi kiipesi Terhin ohjaamana minipöydälle ja kipitti sitten hyvää vauhtia 2on2off-paikkaan syömään herkkuja. :) Hienoa. :) Tästä on hyvä jatkaa, sillä Viivi selvästi tajusi, mitä siltä oikein halutaan. Aikaisemmin ei oikein olla saatu avattua sille homman syvintä olemusta.

Tara osoitti jälleen tänään, että sillä on vahva käsitys siitä, mitä puomin alastulolla pitää tehdä. Se on edelleen hieman epävarma siitä, tarvitseeko 2on2off-paikalla istua, seistä, maata vai jotain muuta, mutta eiköhän se tässä pikapuolin huomaa, että paikka on tärkein, ei asento. Tara kestää jo erittäin hienosti sitä, että olen melko kaukana odottamassa. Se ei karkaa alastulolta, vaikka viivytän palkan antamista välillä parikin sekuntia. Tara myös vapautuu hienosti käskystä. Pystyin myös vaihtamaan omaa sijaintiani sivuun, ja Tara tästä huolimatta hakeutui oikealle paikalle.

Peppi on tosiaankin tajunnut, että puomin alastulolle kannattaa mennä. :D Sitä ei meinannut saada ollenkaan odottamaan, että saisin välillä kaivettua lisää namia taskusta. Peppi tahtoi vain kiivetä puomille ja tulla sen alas. Äkkiä äkkiä äkkiä namit tänne ja heti! :D Peppi tulee erittäin hienosti oikeaan paikkaan ja malttaa odotella parikin sekuntia seuraavaa namia. Se keskittyi todella mahtavasti. Puhuttiinkin Miian kanssa autossa, että on lähes uskomatonta, miten hienosti koirat ovat kontaktitouhun tajunneet, ottaen huomioon, että kaikki koirat treenaavat agilityä vain ja ainoastaan köhkerötorstaisin. (Paitsi Ledi treenaa muutenkin aksaa, mutta toiset koirat eivät.) Kunhan ulkokausi päästään korkkaamaan, tulen kovin mielelläni auttamaan ulkotreeneissäkin tässä puuhassa. On palkitsevaa nähdä, miten hyvällä onnistumisprosentilla koirat treeniä tekevät. :)

Ledi on myös kertakaikkisen taitava ja keskittymiskykyinen otus. Se tömpsötteli puomin alas ja pysähtyi syömään herkkuja. Eikä lähtenyt mihinkään, vaikka joutui välillä odottelemaan hyvän aikaa seuraavaa namia. Toki Ledin piti vähän testata, että onko pakko aina pistää molemmat etutassut maahan, jos ei taho tai viitti. On. Ihan pakko. ;)

Kaikilla piskeillä on selkeä visio siitä, mitä kontaktilla on tarkoitus tehdä. Ja sekös vasta onkin maailman parasta! :)

--------

Ensi kerralla..
* putkitreeni jatkuu
* keppien alkeet? / takaakiertotreeni
* hyppy-hyppy-valssi-hyppy -> varautukaa juoksemaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti