torstai 1. maaliskuuta 2012

9. treenikerta

Tämän päivän teemoja olivat niisto, pakkovalssi ja sivuttainen irtoaminen.

Taralle ja Viiville ja ohjaajille niisto ja pakkovalssi olivat ihan uusia juttuja, joten Tara teki viiden esteen sarjasta 3 estettä (hyppy-putki-hyppy*niisto*). Viivi teki 2 estettä (putki-hyppy*niisto*). Sen jälkeen samoilla esteillä tehtiin pakkovalssia.

Tara on oppinut erittäin mainiosti pysymään lähdössä paikallaan! Wau. :) Sillä on kova hinku ja into päästä eteenpäin ja paikalle istuminen on selvästi tyhmä alkurutiini, mutta tälläinen kova into on pelkästään positiivista! Lisäksi Tara on oppinut katsomaan eteensä ja kääntää katseen ohjaajasta pois kohti edessä olevia esteitä. Uutena juttuna tuli myös lähtökäskyn antaminen. Koiraa ei siis mielellään vapauteta estekäskyllä eikä liikkeellä, vaan jollakin vapautuskäskyllä. ("Mennään!" "Tule!" Esimerkiksi sama käsky kuin kontaktilta vapauttaessa on hyvä vaihtoehto.)

Viivi kääntää myös päätään mainiosti kohti edessä olevaa estettä. Se viestittää siitä, että Viivi on oppinut, että treeneissä pyritään eteenpäin ja kohti esteitä, eikä pelkästään ohjaajan mukaan. Viivin putkeen sukeltaminen on parantunut huimasti, eikä se tarvitse enää palkkaa heti putken jälkeen. Toki putken suorittamista on hyvä vahvistaa edelleen palkkaamalla sitä esim. ensimmäisten suoritusten yhteydessä putkesta. Lisäksi Viivin pää kesti ihan tosi hienosti sen, että lattiassa ollut luukku kolahti! Pakka ei tainnut mennä yhtään sekaisin, vaikka pelottava ääni kumahti lattian uumenista.

Pepillä alkoi sivutreenissä myös sujua paikalla istuminen. Vähitellen tätä taitoa ruvetaan siirtämään myös estetreenin yhteyteen. Peppiä ei tänään haitannut yhtään, että putki oli aikamoisilla mutkilla isompien koirien jäljiltä. Lisäksi Peppi pystyi keskittymään erittäin hyvin hommaan. Peppi tekee todella to-del-la tiukkoja kaarroksia pakkovalssin ja niiston yhteydessä sekä putkesta ulos tullessa.

Ledi teki hyppy-hyppy-putki-hyppy*niisto*-hyppy -sarjaa. (kts. kuva aikaisemmassa postauksessa) Ledi tuli hienosti ohjauksiin, kunhan saatiin selvät sävelet siihen, että rata tosiaan jatkuu kohti putkea. :) Täytyy ruveta tekemään eteenlähetysjuttuja Ledin kanssa niin, että rimat ovat paikoillaan. Tänään rokkitukan oli hieman vaikea aika ajoin saada tassut sopimaan hyppyjen väliin niin, että ponnistaminen seuraavalle hypylle on vaivatonta.

Lopuksi tehtiin sivuttaisen irtoamisen treeniä. Kaikki koirat olivat erinomaisia hakemaan namin namialustalta siivekkeen takaa, vaikka namialusta ei ollut näköyhteyden päässä! Vähitellen namialusta jätetään pois ja palkka siivekkeen kautta kulkemisesta onkin lentävä lelu tai muu palkka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti